Iná haluška je koncept tradičného slovenského bistra, ktorého hlavným produktom sú ako inak – halušky. Pozor, nie iba bryndzové! Tak ako má Taliansko špagety, Japonsko sushi, Mexico tacos, máme aj my Slováci svoju cestovinu – halušky. Tie sa dajú pripraviť na množstvo chutných slaných aj sladkých spôsobov v kombinácii s chuťami od výmyslu sveta. A presne toto v Inej haluške robíme. Zobrali sme našu slovenskú cestovinu, na ktorú ako slováci môžeme byť právom hrdí a pripravujeme ju na spôsoby, ktoré by ti možno ani nenapadli.
Začínali sme v centre Trnavy, kde nás nájdete doteraz na Františkánskej ulici 21. Naše recepty Vám chceme čoskoro priniesť aj do ďalších miest a verte, že tvrdo na tom pracujeme.
S nápadom otvoriť si haluškáreň sme sa pohrávali už dávnejšie, no naše horáky sa nám podarilo rozpáliť až na konci októbra roku 2019. Ako študenti sme mnohokrát túžili po niečom rýchlom, chutnom a cenovo dostupnom jedle. Na výber sme mali len medzi pizzou, kebabom, neskôr možno burgerom, a keď sme mali chuť na niečo, čo nám pripravovali naše mamy a babky – halušky – tak sme moc na výber nemali. Vlastne sme sa k čerstvým haluškám veľa krát nedostali vôbec. To sme tak samozrejme nemohli nechať.
Dnes môže u nás každý ochutnať halušky podľa vlastnej chuti. V našej kuchyni nájdete klasiku v podobe bryndzových halušiek, strapačiek, paprikášu či maďarského gulášu, ale aj netradičné chute, napríklad špenátové halušky s nivovou omáčkou a kuracím mäsom, alebo halušky s omáčkou zo sušených rajčín, prosciuttom, olivami a parmezánom (tzv. Talianske). A je toho, samozrejme viac. Proste nás baví kombinovať tradičné spôsoby s netradičnými chuťami.
Myslíme aj na bezlepkáčov a všetky naše jedlá vieme pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Naše originálne recepty sú srdcom a dušou našej haluškárne. Pred otvorením sme venovali veľa času a úsilia testovaniu a zdokonaľovaniu jednotlivých receptov, aby sme vám mohli ponúknuť len to najlepšie. Bolo to obdobie experimentovania a hľadania dokonalých kombinácií, ktoré nás donútili kúpiť si širšie oblečenie.
Niektoré z nich sme už mali premyslené od začiatku, no iné – tie netradičné – vznikajú spontánne pri rozhovoroch o jedle. Rádi totižto pretvárame klasické jedlá do podoby halušiek, pretože veríme, že halušky môžu byť viac než len zemiakové cesto. Dajú sa
vytvoriť z hocičoho a takisto sa môžu kombinovať s rôznymi prílohami a omáčkami. A presne o tom je náš podnik.
Vitajte v našom svete zvanom INÁ HALUŠKA.
Benefity
Originálna receptúra
Sladké i slané kombinácie
Možnosť bezlepkovej verzie
Každý deň čerstvé